Terug naar overzicht

Afstudeerprijs voor Tilburgse student

Frans van Kalmthout, lid van het College van Bestuur, overhandigde Van Groesen de cheque. ‘Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik tot drie maanden geleden niet van deze prijs afwist. Maar ik was blij verrast. Het is een blijk van waardering en beloont mijn werk’, zegt Van Groesen glunderend.

Handboek 

Tijdens zijn stage merkte Van Groesen dat de validatie en verificatie gedurende het bouwproject een omslachtig traject was. Hij bracht de problemen in kaart en ontwikkelde het ‘v&v plan’, een methodiek die hij verwerkte in een compact handboek voor Ballast Nedam dat gestructureerd de nieuwe eisen van een bouwproject in kaart brengt.

Het handboek wordt bij Ballast Nedam gebruikt voor een nieuwe pilot. Waar de student overigens zelf aan gaat meewerken, want hij loopt momenteel een traineeship bij Ballast Nedam. ‘Ik ben nu bezig met een optimalisatie zodat het tijdens de pilot goed tot uiting komt.’

 
Andere prijswinnaars

De scriptie van Van Groesen was niet de enige scriptie die in de prijzen viel. De tweede prijs ging naar de Bossche Accountancystudenten Annet van Zutphen en Charmayne Miedema. Ze schreven een scriptie over financiële instrumenten. Omdat deze in het Engels geschreven was, uniek voor deze opleiding, ontvingen zij een prijs van 500 euro. De overige genomineerden kregen een aanmoedigingsprijs van 150 euro.

In Punt05 kan je het volledige interview met Jeroen van Groesen lezen. Deze ligt vanaf 15 december in de bakken. [SD]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?