Terug naar overzicht

ASB voert actie tegen RETT

Het RETT syndroom is een ernstige neurologische ontwikkelingsstoornis die alleen bij meisjes voorkomt. Een gemuteerd gen zorgt voor onvoldoende rijping van het zenuwstelsel, met name van de hersenstam. De symptomen treden op vanaf een leeftijd van 6-18 maanden. Met in vrijwel alle gevallen volledig verlies van spraak en loopvermogen tot gevolg.

Zeldzaamheid

Vanwege de zeldzaamheid van het syndroom wordt er te weinig geld geïnvesteerd in onderzoek. Een van de ASB-docenten heeft een dochter met deze ziekte. Docenten en medewerkers van de academie trekken zich daarom het lot van RETT-patiënten aan en gaan deze week geld inzamelen.

Op zaterdag 17 december vindt in sportschool Van Gils sport een spinningmarathon (Spinning for RETT) plaats waar een aantal medewerkers en docenten aan mee gaan doen. Voor elk uur wat zij fietsen betalen zij inschrijfgeld wat wordt gedoneerd aan de Nederlandse RETT syndroom vereniging.

Markt

Morgen, 13 december organiseert de academie een ‘Selling for RETT markt’.  Het binnengehaalde geld wordt ook gedoneerd aan de Nederlandse RETT syndroom vereniging.  Tussen 9.30 uur en 16.00 uur kan iedereen een kijkje nemen bij HG304. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?