Terug naar overzicht

Avansstudenten pimpen leeg kantoorgebouw

In de wedstrijd draait het allemaal om het Bakenmonde-complex in Nieuwegein. Dit kantoorpand van vier verdiepingen hoog staat leeg en moet een andere bestemming krijgen. De uitdaging is om het gebouw zo te veranderen dat het goed in de bestaande wijk past. Het plan wordt niet uitgevoerd, maar er zijn wel geldprijzen te winnen.

Zorghotel

Een van de ontwerpen is afkomstig van vijf jongens die op Avans in Tilburg Bouwtechnische Bedrijfskunde en Bouwkunde studeren. Ze hebben er met z’n allen voor gekozen om een zorghotel te ontwerpen.

‘Ziekenhuisbedden zijn duur’, vertelt Jeroen van den Boomen. ‘Daarom ontslaan ziekenhuizen mensen het liefst zo snel mogelijk na een operatie. In een zorghotel kunnen deze mensen rustig revalideren. Ook kunnen ouderen die nog in hun eigen huis wonen er gebruik van maken als degene die hen verzorgt bijvoorbeeld een weekje op vakantie is.’

Kinderopvang

Ook Bas Walravens, student Bouwkunde in Tilburg, heeft een idee ingezonden. Hij heeft zich in zijn ontwerp gericht op kinderen. ‘Op de begane grond is ruimte voor een kinderopvang. Daarboven zit een basisschool met een gymzaal, zodat de kinderen in het schoolgebouw kunnen gymmen.’

Walravens heeft zelf een bijbaan gehad in de kinderopvang en heeft daarom veel bestaande panden gezien. ‘Ook dit pand leek mij zeer geschikt voor een kinderopvang. Het past goed in de omgeving in Nieuwegein. Er is daar veel nieuwbouw en daarom denk ik dat er binnenkort ook een nieuwe school en een kinderopvang nodig zullen zijn.’

Stemmen op je favoriet

De twee projecten kunnen bij de regionale voorrondes van de BouwTalent Award twee prijzen winnen: de regionale publiekspijs en de regionale vakjuryprijs. Als de studenten winnen krijgen ze 150 euro en mogen ze meedoen aan de landelijke finale. Hiermee valt 1.500 euro te verdienen.

Om de ontwerpers de regionale publieksprijs te laten winnen, kun je nog tot 12 december stemmen op de site van BouwTalent Award. Op 14 december wordt bekend wie er heeft gewonnen. [MvdB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?