Terug naar overzicht

Bossche fietsenstalling wordt veiliger

Net als in Breda hebben de nieuwe stallingen een stuurdraagsysteem. Fietsen worden dus niet meer geparkeerd met hun voorwiel, maar door het stuur in een constructie te hangen. Voor het personeel komt er daarnaast een tweede hok waar ze hun fietsen afgeschermd kunnen parkeren.

Gevaarlijke situaties

Bij de renovatie van de stallingen ligt de nadruk vooral op veiligheid. Dat is volgens Remon Waarts, van de Diensteenheid ICT en Facilitaire diensten, ook de reden dat de scooters en brommers een nieuw plaatsje krijgen: ‘Nu moeten die helemaal door de fietsenstallingen rijden om naast de ingang te kunnen parkeren. Dat levert soms gevaarlijks situaties op. Straks kunnen ze bij binnenkomst meteen rechts hun scooter neerzetten en met een kettingslot vastmaken aan de aanbindrail.’

Tijdelijke stalling

Het vervangen van de fietsenstallingen vindt donderdag en vrijdag plaats. Overigens hoeven studenten en medewerkers niet te vrezen dat ze hun fiets de komende twee dagen niet kwijt kunnen. Tussen het hoofdgebouw en de noodlokalen komt een tijdelijke stalling. [CT]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Fietsenstalling Breda klaar 21-11-2011

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?