Terug naar overzicht

HBO Intro Festival weg uit Breda?

Het HBO Intro Festival in Breda trok ook dit jaar weer duizenden studenten naar de Bredase binnenstad. Inmiddels is het evenement zo grootschalig dat de gemeente overweegt het te verplaatsen naar een andere locatie, zo meldt BN DeStem. Hierover gaat de gemeente in overleg met Avans en de NHTV, maar ook belanghebbenden als Koninklijke Horeca Nederland.

Buitengebied

Uit een onderzoek van de gemeente is naar voren gekomen dat studentenfeesten als het HBO Intro Festival plaats moeten vinden in het buitengebied. ‘Er zijn in de stad natuurlijk ook wel wat plekken denkbaar, maar het ligt voor de hand in eerste instantie te kijken naar het buitengebied omdat daar de meeste ruimte is voor grootschaliger activiteit’, zegt hij in BN DeStem.

Wethouder Bergkamp kiest voor een positieve benadering. ‘We willen Breda profileren als studentenstad en dan zou het jammer zijn als ze voor dit soort festiviteiten naar andere steden moeten uitwijken.’ Hij  wil de komende weken benutten om met belanghebbende partijen te overleggen over mogelijke locaties, waaronder manege Overbos in Prinsenbeek. ‘Eind januari moeten we dan toch een keus hebben gemaakt.’

Beweegredenen

Avans is verrast door het nieuws. 'Een van de doelstellingen van het festival is Breda promoten als studentenstad. Het festival verplaatsen naar een manege in Prinsenbeek kan ik dan niet plaatsen’, zegt Cyndra de Ruijter van de Diensteenheid Marketing, Communicatie en Studentenzaken. ‘Ik ben daarom benieuwd naar de beweegredenen van de gemeente.’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?