Terug naar overzicht

‘Jubileumweek gaat ten koste van lesstof’

Gistermiddag werd tijdens de AMR-vergadering het jaarrooster voor het nieuwe studiejaar (2012-2013) besproken, omdat de AMR dat officieel goed moet keuren. Week 6 van periode 1 (1 tot en met 5 oktober) is daarin speciaal gemarkeerd: dat is de jubileumweek van Avans200. De docentleden van de AMR vroegen zich tijdens de vergadering af of deze week collegevrij is.

Geen normale week

Dat is niet het geval: het is officieel een onderwijsweek, maar geen normale week. Zo is er op woensdag en donderdag bijvoorbeeld een grote conferentie vanuit de diverse expertisecentra van Avans, waarbij aanwezigheid gewenst is. Op vrijdag is de grote slotmanifestatie, waarop alle Avansmedewerkers en –studenten aan de slag gaan voor een goed doel.

‘Ik hoor dat wij docenten geacht worden aan allerlei activiteiten en acties mee te doen. Maar dan zou het er dus bijna op neerkomen dat ik mijn lesstof van zeven weken in zes weken moet proppen?’, vraagt docent Jacques Pijnappels zich bezorgd af. Vooral propedeusestudenten kunnen volgens Pijnappels niks missen. Docent René van der Burgt: ‘Een studieweek staat voor veertig uur, dus één studiepunt. We willen toch geen ects cadeau gaan geven aan studenten voor een jubileumviering?’

Extra zelfstudie

De studentleden van de AMR zien het probleem niet helemaal. ‘Die paar contacturen die je dan werkelijk mist, zijn volgens mij maar minimaal’, zegt student Jochem Berk. ‘De stof kunnen we dan toch gewoon in een eerder of later college behandelen?’, meent Raynor Koevoets. Met een beetje extra zelfstudie kom je er ook wel, zo menen de studenten. [LJ]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Avans200: niet zomaar een feest 14-11-2011

Avans telt af naar jubileumjaar 15-06-2011

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?