Terug naar overzicht

Knutselen voor Sinterklaas?

De studenten van de kunstacademie zijn de hele dag lekker aan het knutselen. Toch worden ze niet meteen enthousiast van surprises. ‘Nog meer huiswerk’, verzucht Tom Brand. Zijn medestudent Roel Neuray gaat wel een gedicht schrijven. Hij heeft zich over laten halen om Sinterklaas te vieren bij zijn schoonfamilie. ‘Eigenlijk was het niet eens echt overhalen, er was gewoon geen discussie mogelijk.’ Hij geeft tien euro uit aan het cadeautje. En dat gedicht? ‘Tja, daar ben ik nog niet aan begonnen. Dat wordt waarschijnlijk nog stresswerk op het laatste moment.’

Fro Houwen, student Culturele en Maatschappelijke Vorming, doet dit jaar niks met Sinterklaas. ‘Vroeger maakten we thuis wel surprises, maar nu niet meer. Eigenlijk vindt alleen mijn moeder dat echt leuk. Kerst vier ik wel; dat vind ik leuker dan Sinterklaas. Maar dan niet met cadeaus, maar vooral met lekker eten.’

Dobbelspel

Als je geen zin hebt in al die gedichten en surprises, kun je natuurlijk ook een dobbelspel doen. Martina Terzic, student International Business and Languages, gaat op die manier Sinterklaas vieren met studievriendinnen. Ze hebben allemaal twee cadeaus gekocht. ‘Met mijn familie doe ik verder niks. Ik heb wel broers en zussen, maar die zijn ook al in de twintig.’

Haar vriendin Hasret Dayioglu zou eigenlijk ook meedoen, maar zij heeft een verjaardag. ‘Dat vind ik wel belangrijker.’ De vriendinnen doen niet aan gedichten of surprises. ‘Dat is te veel werk en misschien ook wel een beetje kinderachtig.’ [MvdB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?