Terug naar overzicht

Met grote passen door het gebouw

Ab was bevlogen, hij observeerde en wilde dingen aanpakken. ’s Ochtends bij de aanvang van de werkdag kwamen we elkaar vaak tegen. Ik liep het gebouw in en hij ging met grote passen het gebouw uit op weg naar zijn sigaret. Een korte knik en af en toe een kwinkslag deelden we met elkaar.

Veel meer deelde Ab middels zijn eigen blog. Toen de redactie van Punt op zoek ging naar een columnist, was Ab de eerste aan wie we dachten. Gelukkig wilde hij via de hogeschoolkrant zijn gedachten over het hbo, het onderwijs en de samenleving delen. Met een scherpe pen. Kritisch maar ook opbouwend. Bevlogen, zo was Ab.

Gisterochtend las ik nog een mail van hem. Zijn nieuwste column waarin hij verschillende docenten raak typeert. In zijn eigen stijl. In overleg met de directie van AGZ zullen we die column plaatsen in de volgende Punt.

Ab heeft zijn scherpe pen neergelegd. Het gat in de krant zal de komende tijd groot zijn. Namens de redactie wensen wij alle nabestaanden heel veel sterkte toe.

Arold Roestenburg, hoofdredacteur Punt.  

Teken hier het online condoleanceregister:

http://www.condoleanceregister.nl/Condoleance-Ab-Bobbink.html

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?