Terug naar overzicht

Nieuwe printers Avans kunnen scannen

Het omwisselen van de printers heeft overigens niks met de storingen te maken. Het contract tussen leverancier OCÉ en Avans was simpelweg ten einde. Maar via een Europese aanbesteding hengelde het bedrijf opnieuw het recht binnen om de printers op Avans neer te zetten. Volgende week maandag arriveert de eerst lading apparaten in Breda. Een week later is het de beurt aan Tilburg en Den Bosch.

Scannen

Voor de 233 printers die Avans op dit moment telt, komen iets minder exemplaren voor in de plaats. Zo verdwijnen de aparte kleurenprinters, vertelt Ron Elshout van de Diensteenheid ICT en Facilitaire diensten: ‘De multifunctionals, zeg maar die grote printers die ook dienst doen als kopieerapparaat, kunnen straks ook in kleur printen. Je kunt er bovendien mee scannen. Hij stuurt het gescande document naar het e-mailadres dat je invoert.’

Storingsgevoelig

Behalve het vervangen van apparaten wordt in januari de software, die nodig is om te kunnen printen, aangepast. Volgens Elshout veroorzaakt dit gedeelte momenteel veel storingen: ‘Nu worden er twee verschillende soorten software gebruikt. Als je iets print, gaat de printopdracht drie keer over het netwerk. Door de nieuwe software werkt alles straks veel eenvoudiger en is het minder storingsgevoelig.

En mocht er zich toch een storing voordoen, dan hoef je voor de niet geprinte velletjes in ieder geval niet te betalen, benadrukt Elshout: ‘Het bedrag wordt nu meteen afgeschreven als je je pasje in de kaartlezer doet. In de toekomst wordt er pas geld van het pasje gehaald als er ook daadwerkelijk een velletje uit de printer komt. Nadeel is dat je je Avanspas wel moet laten zitten tot je klaar bent met printen.’ [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?