Terug naar overzicht

Occupy bezet Avans Den Bosch

Met een grote ‘A’ op zijn zwarte t-shirt en een megafoon bij de hand heeft Henk Hogeweg zich geïnstalleerd in een hoek van het atrium. ‘Het moet anders in de wereld’, zegt hij. ‘Ik steun het gedachtegoed van de Occupy-beweging. Mensen moeten weer écht zelf gaan nadenken over hoe de situatie in de wereld is.'

 

 

Machtsmisbruik

Wil er iets veranderen, dan moeten de mensen van onderaf dat zélf doen, zegt Hogeweg. ‘Want politici, bankiers en managers zullen niks veranderen: zij hebben maar één belang en dat is het systeem in stand houden zoals het is.’ Op de tafel liggen talloze boeken over Marx, het kapitalisme, over macht en geld.

‘Neem nou de Arabische lente’, gaat Hogeweg gepassioneerd verder. ‘Al die dictators, daar waren ooit mensen blij mee. Maar stuk voor stuk maakten ze misbruik van hun macht en daarom zetten de mensen ze nu af. Ook in het onderwijs zijn er veel te veel managers, waardoor het primaire proces op de tweede plaats komt.’

 

 

 

Volg de bezetting van het Bossche Atrium door deze ‘anarchist’ via Twitter of kom je zelf even verdiepen in het gedachtegoed achter Occupy . [LJ]

 

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?