Terug naar overzicht

Punt04: slachtoffers van digitaal kwetsen

Een tijdje geleden werd een link naar de persoonlijke website met foto’s van een Avansstudent massaal verspreid binnen de hogeschool. Iedereen werd opgeroepen om commentaar te leveren. Daarop volgde een flinke hoeveelheid denigrerende opmerkingen. In Punt04 lees je meer over dergelijke gevallen en hoe Avans er mee om wil gaan.

Top-DJ's en Avansstudenten

In de laatste krant van 2011 ook het verhaal van oud-Avansstudent Cor Fijneman en La Fuente die als top-DJ’s de wereld veroveren. Zij vertellen over hun huidige succes, maar ook de lange weg ernaartoe. ‘Veel jongeren kopen een paar plaatjes, draaien ze aan elkaar en vragen zich vervolgens af waarom ze nog niet op de festivals draaien. Ze zien niet dat Tiësto er 25 jaar over heeft gedaan om aan de top te komen. Ze beseffen ook niet dat ik als twaalfjarig menneke al wekelijks met cassettebandjes in de weer was.’

Iets meer dan een jaar geleden verloor een groep Avansstudenten een van zijn vijf kompanen. Twee van hen blikken in een reconstructie terug op een fatale dinsdagochtend in september 2010: ‘Op internet stond dat het was gebeurd in Rosmalen, maar hij had helemaal geen reden om daar te zijn.’

Vogelrevalidatiecentrum

Verder in de nieuwe krant aandacht voor het project van eerstejaarsstudenten Technische Bedrijfskunde en Gezondheidszorgtechnologie. Zij ontwerpen in opdracht van het Vogelrevalidatiecentrum nieuwe spalken om vogels met gebroken vleugels te genezen.

En hoewel er in Nederland nog geen sneeuw ligt, kun je toch een beetje in wintersportstemming komen. In Punt04 vind je namelijk een interview met Fysiotherapiestudent Tanya Nagtegaal, zij timmert aan de weg op de snowboarddiscipline Boardercross. ‘In groepjes werken is lastig, maar ik probeer vanuit het buitenland wel dingen te doen. Het NK viel samen met de toetsweek, in de herkansing heb ik alles gehaald.’

Ter afsluiting nemen we in Punt04 afscheid van Puntcolumnist en docent Ab Bobbink. Die op 1 december onverwachts is overleden.

Punt04 ligt vanaf vandaag overal in de bakken en is hier digitaal te vinden. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?