Terug naar overzicht

Schapen verdienen geld voor 3FM

Het plein aan de voorkant van het Avansgebouw aan de Hogeschoollaan werd gisteren de hele dag gesierd door een kerststal met echte schapen. Voor een euro mocht iedereen met de dieren op de foto. ‘De schapen zijn van onze biologieleraar Lammert Blokhuis’, vertelt Judith Vullings. ‘Hij heeft heel veel dieren staan thuis.’

Geld doneren

De foto’s krijgen een nummer en kunnen in de hal van de school besteld worden. ‘Er zijn tot nu toe 126 foto’s besteld’, vertelt Ingrid Groeneveld rond 11.30 uur. ‘Maar we hebben nu al meer dan 225 euro opgehaald. Sommige mensen doneren gewoon zonder een foto te bestellen.’

Anderhalf uur later is de opbrengst ruim verdrievoudigd. ‘We hebben al 780 euro’, vertelt Groeneveld enthousiast. Vorig jaar haalden studenten van de Pabo ook geld op voor Serious Request. ‘Toen is er tweeduizend euro opgehaald’, vertelt Vullings. ‘De opbrengst wordt verdubbeld door de directie, dus we zitten nu eigenlijk al op 1600 euro.’

Film kijken en eten

Aan het eind van de middag hielden de Pabostudenten nog een eigen kerstviering. Tegen betaling keken ze film en aten ze samen. De opbrengsten van de avond en van de kerststal zijn bij elkaar gelegd en verdubbeld. Vanmiddag brengen de studenten het geld naar Leiden toe, waar dit jaar het Glazen Huis staat.

Kijk voor foto's van de kerststal op de facebookpagina van Punt. [MvdB]

En hier de videoboodschap die Pabo-studenten maakten bij het Glazen Huis:

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?