Terug naar overzicht

Avansstudent vijftiende op WK Veldrijden

Waar haar Nederlandse ploeggenoten Marianne Vos en Daphny van den Brand het podium oranje kleurde met een verdienstelijke eerste en twee plek, kwam Linda in het Belgische Koksijde als vijftiende over de finish. Geen topklassering, maar tegelijkertijd heel wat beter dan haar prestaties op het EK in november. Daar eindigde ze, mede door een lekke band, ver in de achterhoede.

Afstappen

‘Ik kan wel leven met het resultaat’, laat ze dan ook weten op de website van haar wielerploeg 1t4i. Dat ze genoegen moest nemen met een vijftiende stek had ook te maken met het soort parcours. Linda: ‘Per ronde moesten we wel acht keer afstappen en lopen. Dat was, ondanks dat ik super benen had, toch wel zwaar. Daar komt bij dat ik niet alle veldritten heb gereden en veel op de weg actief ben geweest.’

Dat laatste heeft dit jaar hoogste prioriteit. Het veldrijden was min of meer een luxe voorbereiding op het wegwielrennen. Vandaag vliegt ze naar het Midden-Oosten voor de Ladies Tour Qatar, die komende woensdag start. ‘Ik heb er zin in’, laat ze weten. ‘De omschakeling van het veld naar de weg is minder lastig dan andersom. Dus dat scheelt.’

Olympische Spelen

In Punt05 komt Linda van Rijen uitgebreid aan het woord over de verschillen tussen veldrijden en wegwielrennen, over het mislukte EK en over haar ultieme doel: de Olympische Spelen van 2016. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?