Terug naar overzicht

BRESS koopt pand voor 1 euro

Avans, NHTV en de KMA gaan meer samenwerken met BRESS. Om dit mogelijk te maken is het sportcentrum waar BRESS sinds 2008 gebruik van maakt, sinds gistermiddag ook echt van BRESS en niet meer van de gemeente. Wethouder Bob Bergkamp van sport droeg de sleutel over aan Jan van Dijk, de voorzitter van BRESS.

Hogescholen

Door de overname van het pand gaat er een aantal dingen veranderen. ‘We gaan hier bijvoorbeeld een hoek inrichten voor Fysiotherapiestudenten waar zij hun kennis in de praktijk kunnen brengen’, vertelt Marja Kamsma, lid van het College van Bestuur van Avans. ‘Pabostudenten kunnen hier hun bewegingsmodules doen. Nu gebeurt dat in de sporthal aan de Lovensdijkstraat, maar die locatie wordt gerenoveerd en de sporthal wordt gesloopt.’

In het sportcentrum kunnen voortaan ook tentamens worden afgenomen. Daarnaast is het de bedoeling dat studenten in het centrum op hun laptops kunnen werken voor school. ‘Er komt hier wifi voor alle studenten’, vertelt Van Dijk. ‘We willen een plek maken waar zij zich thuis voelen.’ Ook gaat BRESS meedoen aan de introducties van de hogescholen en wordt het door de samenwerking met de KMA mogelijk om nog meer sporten te volgen.

Overdracht

Het sportcentrum waarvan BRESS al jaren gebruik maakt, werd altijd gehuurd van de gemeente. Nu heeft BRESS het van de gemeente gekocht voor het symbolische bedrag van 1 euro. ‘De gemeente wil vastgoed afstoten en BRESS wil graag verder met dit pand’, vertelt Bergkamp. ‘Hiermee geven we de ontwikkeling van dit gebouw een nieuwe impuls.’

Omdat de gemeente de laatste jaren nauwelijks onderhoud heeft verricht aan het pand, moet er de komende tijd veel opgeknapt worden. Door het pand aan BRESS te verkopen, hoeft de gemeente geen geld te steken in de opknapbeurt.

Van Seppe naar Breda

BRESS wil studenten meer betrekken bij het sportcentrum. ‘Studenten die leuke ideeën of verbeteringen voor BRESS hebben, komen in aanmerking voor een vlucht van Seppe naar Breda’, vertelt Van Dijk. ‘Dat kunnen ideeën zijn op bijvoorbeeld het gebied van de horeca of de accommodatie. Elke maand worden er drie studenten uitgekozen.’

Als je een geweldig idee hebt voor BRESS, kun je naar de receptie van het sportcentrum gaan. Daar kunnen ze je in contact brengen met de juiste persoon. [MvdB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?