Terug naar overzicht

Chemie Den Bosch voert snuffelstage in

Op Avans is een snuffelstage een zeldzaamheid: slechts enkele opleidingen werken ermee. De jonge opleiding Chemie Den Bosch moet echter nog meer bekendheid krijgen in de regio. ‘Door snuffelstages hopen we meer contacten te leggen met bedrijven en de studenten maken natuurlijk eerder kennis met eventuele toekomstige werkgevers’, vertelt ATGM-docent en coördinator Ad Biemans.

Lichte groei

De Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu (ATGM) startte de opleiding Chemie op Avans in Den Bosch anderhalf jaar geleden, naast de al bestaande variant in Breda. Negentien propedeusestudenten meldden zich aan in september 2010. Dat aantal is nu iets gegroeid tot 21 eerstejaars. Er zijn momenteel zeventien tweedejaarsstudenten, waaronder vier zij-instromers.

’38 Studenten hebben we nu dus in totaal. De groei is gering, maar we groeien en daar zijn we blij mee’, geeft Biemans aan. ‘Bovendien is er wel interesse: op de open dag van 12 november was de belangstelling voor Chemie Den Bosch ten opzichte van het jaar daarvoor verdubbeld. Net als voor de bedrijven geldt ook voor scholieren dat de opleiding nog meer bekendheid moet krijgen.'

HAS

De Bossche Chemiestudenten maken nu nog gebruik van de ruime en hoogwaardige labs van de naastgelegen HAS. Biemans: ‘Die huren wij voorlopig van de HAS. We hebben er deels eigen apparatuur mogen plaatsen, waar de HAS-studenten natuurlijk ook weer gebruik van kunnen maken. Het is een goede wisselwerking, maar als we enorm gaan groeien de komende jaren, komt dit natuurlijk onder druk te staan.’

Dat Chemie Den Bosch wordt gewaardeerd door de studenten, staat wel vast. De opleiding scoorde meteen een tweede plaats in de ranking van Elsevier van dit jaar. Biemans: ‘Een score om trots op te zijn. In de Keuzegids was Chemie Den Bosch niet opgenomen, omdat wij nog niet geaccrediteerd zijn en nog geen alumni hebben.’ [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?