Terug naar overzicht

Commissaris van de Koningin kijkt op Avans

Paul van Hal, directeur van Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu (ATGM), lichtte de commissaris in over het biobased-programma van Avans. Studenten van de opleidingen Chemische Technologie en Chemie kunnen een onderwijsprogramma volgen waarbij intensieve samenwerking met het bedrijfsleven op dit gebied centraal staat.

Afbreekbare verpakking

Studenten presenteerden aan de commissaris het resultaat van de minor biopolymeren: een bioafbreekbare verpakking voor bloembollen in een commercial gegoten.  En onlangs is de hogeschool gestart met een nieuw Expertisecentrum op het gebied van biobased economy. Van de Donk is enthousiast over de ontwikkelingen op dit gebied bij Avans: 'beleidsmatig wordt er veel over gesproken, hier maken studenten het waar.'

Inspirerend

Tijdens een lunch ging Van de Donk in gesprek met het College van Bestuur over faciliteiten, onderzoek en lectoraten van Avans. De commissaris van de Koningin kreeg tijdens zijn bezoek ook een rondleiding in Breda. Het gezelschap nam een kijkje bij één van de voorzieningen voor studenten aan de Hogeschoollaan: Xplora. 'Veel gezien, veel geleerd. Heel inspirerend', aldus Van de Donk. [SD]

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

Plantaardige processen kern van nieuw Expertisecentrum 25-01-2012

Een armband van zetmeel 17-01-2012

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?