Terug naar overzicht

Eerste indrukken Terraza enthousiast

Avans’ nieuwste aanwinst ligt op kruipafstand van treinstation Den Bosch-Oost, tegenover het gesloopte Carolusziekenhuis. Wie voor het eerst over de drempel van het Terrazagebouw stapt, kan het niet laten om even diep te snuiven. In het schoolgebouw aan het Hervenplein overheerst nog de heerlijke geur van nieuwigheid, van vers gelegd linoleum, onlangs getexte muren en kakelvers meubilair.

Kleinschaliger

‘Het is hier nog zo lekker schoon. Laten we hopen dat we dat zo kunnen houden’, vertelt een enthousiaste Floor van der Stokker.  De medewerker van het academiebureau van de Juridische Hogeschool krijgt bijval van collega Dorien van den Akker: ‘Het is bovendien een stuk kleinschaliger. Dat heeft ook zo zijn voordelen.’

De nieuwe werkplek van het duo ligt op de eerste verdieping, het kantoor staat nog vol met onuitgepakte dozen. ‘Tja, het gewone werk gaat voor. Tussen de bedrijven door pakken we het een en ander uit’, vertelt Van den Akker terwijl ze twee verhuizers instrueert waar ze een kast neer moeten zetten. ‘We zijn ook nog niet helemaal verhuisd. Op de Onderwijsboulevard kunnen studenten nog gewoon terecht als ze bijvoorbeeld hun tentamen in willen kijken.’

Niet zo warm

Verderop in de gang op de eerste verdieping zitten de docenten van de Academie voor Sociale Studies. Maria Kennis zit tentamens na te kijken. Ze draagt nog een jas en haar handen zitten verscholen in haar mouwen: ‘Het is hier nog niet zo warm’, lacht ze. ‘Maar voor de rest is alles goed geregeld. De toiletten zijn mooi, er staan overal koffie-apparaten en de printers wérken.’

Naast haar bureau staan vier dozen met “Maria Kennis” erop. Onuitgepakt. Het nakijken van de tentamens hebben op dit moment de hoogste prioriteit: ‘Die durfde ook niet in een doos te stoppen’, bekent ze. ‘Voor de zekerheid heb ik alle tentamens mee naar huis genomen. Maar al mijn dozen zijn gewoon aangekomen, dus het was achteraf niet nodig geweest.’

Officiële opening

De circa 1.200 studenten kunnen over de twee weken voor het eerst een kijkje nemen. De start van blok 3 op maandag 30 januari betekent tevens de officiële opening van gebouw. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?