Terug naar overzicht

JHS Tilburg mogelijk naar Stappegoor

De gemeente Tilburg en het Fontysbestuur maakten afgelopen week bekend hoe de zone aan de noordkant van het spoor helemaal wordt opgeknapt. Fontys gaat flink investeren in de Spoorzone en in een aantal gebouwen. Het gebouw aan de Meerkoldreef, waar de JHS nu zit, wil Fontys verkopen.

Derde verhuizing

Het zou de derde verhuizing zijn van de JHS sinds zij bestaat. Volgens directeur Gerard Hupperetz is het echter allemaal nog niet zo ver: ‘De plannen gaan over 2016, dus voorlopig zitten we nog gewoon aan de Meerkoldreef. Wij als JHS willen graag op een locatie gehuisd zitten waar wij ons kunnen profileren en waar onze relatieve zelfstandigheid volop uitgedragen kan worden.’

De JHS hoort namelijk een beetje bij Avans en een beetje bij Fontys, en is daardoor een geval apart. Hupperetz: ‘Een eigen gebouw op Stappegoor heeft zijn voor- en nadelen: je hebt daar wel alle voorzieningen die een campus biedt, maar het is wel echt Fontys-gebied. Bovendien is de bereikbaarheid van Stappegoor per openbaar vervoer niet optimaal, zeker niet vanaf de nieuwe JHS-locatie in Den Bosch-Oost.’

Wat Hupperetz betreft kan het dus nog alle kanten op. ‘De JHS gaat met haar bestuur (Avans en Fontys) eerst eens in overleg.’ [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?