Terug naar overzicht

Meerderheid op de hoogte van langstudeermaatregel

Dat schrijft staatssecretaris Zijlstra in antwoord op kamervragen van de PvdA. Studenten worden volgens hem goed geïnformeerd over zaken die financiële gevolgen voor hen kunnen hebben. Zo heeft DUO hun een brief gestuurd over de langstudeermaatregel, maar ook over de strengere controles op fraude met de uitwonendenbeurs en over de invoering van het sociaal leenstelsel in de masterfase.

Tweede Kamer

Nu al laat hij de Tweede Kamer weten dat het leeuwendeel van de studenten weet wat de langstudeermaatregel inhoudt. Dat blijkt uit een enquête die in november is gehouden en waarin de bekendheid van andere studiemaatregelen werd gepeild. Het definitieve rapport komt in januari beschikbaar. [HC/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?