Terug naar overzicht

Ontwerp het Avans200-relatiegeschenk!

Daarom staat er een ontwerpwedstrijd open en alle studenten van de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St. Joost kunnen deelnemen. Er zijn wel wat criteria. Het relatiegeschenk wordt een object van keramiek. Het object kan autonoom of functioneel zijn en het mag verwijzen naar Avans of Avans200, maar dat hoeft niet. Deelnemen kan individueel of in (kleine) groepjes.

Expositie

Het is wel kort dag voor de deelnemers aan de wedstrijd. Het ontwerp moet uiterlijk 1 februari ingediend worden. Daarna gaan alle ingediende ontwerpen naar het Bossche gemeentehuis voor een tentoonstelling . Een jury, onder voorzitterschap van de nieuwe kunstdirecteur Femke den Boer, kiest uit deze ontwerpen een winnaar.

De maker van het beste ontwerp krijgt 750 euro. De tweede prijs is 500 euro en er is ook nog een derde prijs, goed voor 250 euro. De winnaars mogen het geld vrij besteden. Maar de grootste eer is natuurlijk dat het ontworpen kunstobject in productie gaat.

Op woensdag 15 februari wordt in Den Bosch bekendgemaakt wat het winnende ontwerp is, waarna het gefabriceerd kan worden. Exact tweehonderd stuks worden er gemaakt van het relatiegeschenk, door keramisch productiebedrijf Cor Unum. Tijdens de jubileumweek in oktober deelt Avans de geschenken uit. [LJ]

Lees meer over Avans200 in het speciale Punt-dossier .

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?