Terug naar overzicht

Oud-student wint 37.000 euro

Mahmoud startte zijn bedrijf AM Coatings op binnen de muren van Avans aan de Lovensdijkstraat en kreeg daarbij hulp van de ATGM en Starterslift.

Groot maatschappelijk probleem

AM Coatings ontwikkelt op duurzame wijze antimicrobiële coatings. Bijzonder, volgens de jury, want de door Mahmoud bedachte technologie biedt een oplossing voor een groot maatschappelijk probleem, namelijk het resistent worden van bacteriën.

Antimicrobiële coatings worden al op grote schaal gebruikt in vele toepassingsgebieden, variërend van coatings toegepast in ziekenhuizen tot algen-  en schimmelwerende verf in woonhuizen. Tot op heden worden daarvoor coatings gebruikt waaraan gifstoffen zijn toegevoegd. AM Coatings bestrijdt bacteriën door ze 'lek te prikken'. De werkzame stof kun je vergelijken met prikkeldraad: de celwanden van bacteriën worden doorboord. Ze lopen daardoor leeg en sterven af.

Lees hier meer over de Hermijn Wijffelsprijs. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?