Terug naar overzicht

Smeten overheden geld over de balk?

Non-profit

Het door studenten georganiseerde seminar maakt onderdeel uit van de minor Public Controlling. ‘Simpel gezegd, gaat de minor over de financiële functies bij overheden, zorginstellingen en andere non-profit organisaties’, legt minorcoördinator Hans Gruijters uit. ‘In deze tijd van crisis kun je je afvragen of er bij die instellingen de afgelopen jaren wel efficiënt met geld is omgesprongen.’

Aan professor doctor Arnold Heertje de taak om zijn mening hierover te ventileren. Verder komen vijf controllers uit de publieke sector aan het woord tijdens een forumdiscussie. Ze vertellen hoe ze tegen het thema aankijken vanuit hun werk bij bijvoorbeeld de provincie, een verzorgingstehuis of woningcorporatie.

Integriteit

De aanwezigen kunnen verder aanschuiven bij workshops. Aan bod komen de thema’s privatisering, efficiënt werken, planning & control bij de gemeente Tilburg, leiderschap en integriteit. Gruijters over die laatste: ‘Stel dat je bij een woningbouwvereniging werkt en een van je beste vrienden is op zoek naar een huurwoning. Help je die dan? Of moet die net als iedereen achteraan aansluiten in de rij? Dat soort kwesties.’

Het seminar Public Controlling vindt dinsdag 17 januari plaats in collegezaal B001 op Avans Hogeschool in Den Bosch. Het begint om 13.30 uur. Studenten en medewerkers kunnen zich aanmelden via e-mail. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?