Terug naar overzicht

Studenten in discussie met werkgevers

Vier vierdejaarsstudenten organiseren het seminar als onderdeel van de minor Business Management en ERP. Tom van de Hulsbeek is één van hen. Hij legt uit wat Het Nieuwe Werken inhoudt. ‘Het is een omschakeling in de manier van werken. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van flexplekken en de techniek wordt aangepast om alles te digitaliseren. Het is de bedoeling dat er zo min mogelijk papierwerk overblijft en er wordt veel gebruik gemaakt van elektronische communicatie. Er is echt een cultuuromslag voor nodig.’

Eigen dag indelen

Van de Hulsbeek vertelt dat Het Nieuwe Werken nog niet overal wordt toegepast. ‘Maar het kan een grote besparing opleveren voor een bedrijf. Het is niet voor iedereen geschikt. Iemand die aan een lopende band staat kan natuurlijk niet zijn eigen dag indelen. Maar iemand die op kantoor werkt bijvoorbeeld wel.’

‘De belangstelling voor het seminar is heel divers’, vertelt de student. ‘Er komen directeuren, ondernemers en coaches. Maar ik heb ook een aanmelding van een luchtverkeersleider gezien en ook studenten komen.’

Voor studenten is er nog plek bij de workshop waarin gedebatteerd wordt over Het Nieuwe Werken. Studenten en managers praten daar met elkaar over het werken in het bedrijfsleven. ‘We zijn nog op zoek naar studenten die mee willen debatteren in het Lagerhuisdebat’, zegt Van de Hulsbeek. ‘Wat verwachten studenten van hun werkgevers?’

Minor

Jaarlijks krijgen vier van de studenten die de minor Business Management en ERP volgen de kans om een seminar te organiseren. Behalve Van de Hulsbeek zijn dat dit jaar Nelis Engel, Elle Lucius en Muriel Sparidaens. Ze mogen zelf een onderwerp voor het seminar bedenken. ‘We hebben voor het thema Het Nieuwe Werken gekozen, omdat onze interesse daar ligt’, vertelt Van de Hulsbeek. ‘Daarbij is het heel breed, waardoor het veel mensen aanspreekt.’

Aanmelden

Het seminar vindt plaats op 19 januari in het Provinciehuis ‘s-Hertogenbosch. Je kunt je aanmelden om naar de sprekers te luisteren die komen, en ook kun je het debat bijwonen. Als je bij je aanmelding vermeldt welke studie je volgt, krijg je vanzelf een mailtje terug met de vraag of je mee wilt doen aan het debat. Het debat begint om 15.45 uur en is om 17.00 uur afgelopen. De andere workshops zitten al vol. [MvdB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?