Terug naar overzicht

AM krijgt duo als interim-directeur

Peter Hollants is nu nog directeur bij de Academie voor Bouw & Infra in Den Bosch en Tilburg, maar zal die taak per 1 maart neerleggen. Cally Bruschinski was directeur bij de Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu in Breda en was momenteel werkzaam bij het Expertisecentrum Duurzaamheid. De twee heren nemen bij AM gezamenlijk het directeurschap op zich.

Onderbezet

De directie van AM dreigde voor de krokusvakantie onderbezet te raken. Zo is de huidige directeur door ziekte langdurig afwezig en treedt adjunct-directeur Debby Kok per 1 april terug. Tijdens de laatste vergadering van de academieraad van AM was er onder de docenten enige vrees dat adjunct-directeur Cynthia Streep de kar straks in haar eentje zou moeten trekken.

Voor de komst van Hollants en Bruschinski was Ron ten Kortenaar interim-directeur. Zijn aanstelling was op de langere termijn niet ideaal, zegt Frans van Kalmthout van het College van Bestuur: ‘Hij geeft tegelijkertijd ook leiding aan de Academie voor Financieel Management, dat maakt het voor hem heel zwaar. Het was ook een voorlopige oplossing. Nu blijkt dat de huidige directeur langdurig uit de roulatie is, zochten we naar iemand die haar ook langdurig kan vervangen. Dat zijn er dus twee geworden.’

Meteen staan

Dat het vinden van een directeur op zich liet wachten, heeft volgens Van Kalmthout vooral te maken dat het College niet over één nacht ijs wilde gaan: ‘Niet iedereen is geschikt als interim-directeur bij AM. Je moet er namelijk meteen staan. Vind maar eens iemand die binnen een paar weken de grootste academie van Avans kan runnen. Wij zijn daarin heel zorgvuldig te werk gegaan.’

Ondertussen is de functie van tweede adjunct-directeur nog wel vacant. Het College van Bestuur is druk bezig met het zoeken naar een vervanger van Debby Kok. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?