Terug naar overzicht

Feest in Kruikenstad, Kielegat en Oeteldonk

Kruikenstad, Tilburg

Vanavond al kun je in Kruikenstad het begin van carnaval inluiden. Om 20.00 uur gaat in 013 het Virus-fist van start, met aaneensluitend een kroegentocht. Ook kun je in Café Philip terecht, voor Kielhoale & Kroegendwèèltocht.

Met de Inhaol van de Prins in Kruikenstad gaat op zaterdag carnaval officieel van start. ’s Middags overhandigt de burgemeester van Tilburg de stadssleutel aan de Prins en vanaf dan is de stad in handen van het feestende volk. Om 20.00 uur begint Fist@Heuvel, waarbij de Heuvel wordt omgebouwd tot ‘de grootste kroeg van Kruikenstad’.

Zondag staat in het teken van de Opstoet en kun je je vergapen aan de bouwsels van verschillende verenigingen en andere deelnemers. De Opstoet begint om 13.00 uur. Maandag en dinsdag kun je nog de hele dag feesten, tot dinsdagavond op de Heuvel carnaval wordt afgesloten met Et Sebiet. De Kruikenzeiker wordt van zijn sokkel gehaald en daarna wordt het motto van het nieuwe carnavalsjaar onthuld.

Kielegat, Breda

In Kielegat gaat carnaval op zaterdag van start. Om 15.11 uur ontvangt de Prins de sleutel van de stad op de Grote Markt. Aaneensluitend treden de Gebroeders Ko op. Daarna kun je je verplaatsen naar het Chassé Theater voor de meest foute platen van de afgelopen jaren met het dj-duo Wipneus en Pim. Of je kunt naar de Mezz gaan, voor het Retro Deluxe feest: nog meer muziek ‘van vroeger’.

De Grote Optocht van ut Kielegat is op maandag. Om 13.11 uur zullen de wagens gaan rijden en om 19.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats. De volgende dag is het tijd om weer afscheid te nemen van carnaval. Om 20.11 uur worden de carnavalssymbolen Kiske en Mieske verbrand, waarop een vuurwerkshow volgt in de Haven.

Oeteldonk, Den Bosch

Carnaval begint in Oeteldonk pas echt op zondag. Om 11.11 uur precies komt de Prins aan op Oeteldonk Centraol en vindt de intocht plaats. Op de Markt draagt de Burgemeester van ‘s-Hertogenbosch de ambtsketen over aan de Burgervaojer van Oeteldonk  en kan het feest beginnen.

Op maandag kun je bij de Grote Oeteldonkse Carnevalsoptocht zijn, die om 12.33 uur begint. De prijsuitreiking vindt ’s avonds plaats in het Hoftheater de Amadeiro’s (Theater aan de Parade). En ook in Oeteldonk is het dinsdagvond weer uit met de pret. Om 23.33 uur is de begrafenis van boer Knillis en moeder Hendrien, waarna het nieuwe thema voor carnaval 2013 bekend wordt gemaakt. [MvdB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?