Terug naar overzicht

Helikopters op Bossche minormarkt

Voor het eerst waren alle grote academies van Den Bosch, op de kunstacademie na, aanwezig op één minormarkt. Vreemde eend in de bijt was het Avans Ondernemerscentrum. ‘Wij bieden een interdisciplinaire minor aan, dus op het snijvlak van meerdere vakgebieden’, vertelt docent Tom Poldner. ‘Iedere vierdejaarsstudent van Avans, of een andere hogeschool, kan zich aanmelden. Of het nou een economiestudent is, een kunststudent of iemand van de Pabo.’

De minor, genaamd Interdisciplinary Consultancy, start zowel in januari als in september. Hij bestaat voor de helft uit colleges over zaken als onderzoeksmethodologie, financiële analyse of ethiek. Poldner: ‘Allemaal colleges die een vierdejaars hbo-student met een goed verstand kan volgen. De andere helft van de minor is een project, waarbij studenten uit verschillende disciplines expres bij elkaar worden gezet. Samenwerken, juist met mensen die een “andere taal” spreken, daar gaat het om.’

Vier propellers

Met alleen foldertjes en een mooi praatje trek je studenten tegenwoordig niet meer. En dus hebben docenten van de Academie voor Industrie en Informatica een spectaculair helikoptertje meegebracht om hun iMinor te promoten. Het ding draait op vier propellers en wordt bestuurd met een iPad. De helikopter trekt veel bekijks en wordt op zijn beurt ook weer vastgelegd door de nodige smartphones.

De derdejaarsstudenten Commerciële Economie Bob Huberts en Dennis van der Steen zijn er nog niet uit. Tussen het aanbod op de markt zien ze tot nu toe niets dat voldoet aan hun eisen. Bob: ‘Ik zoek een originele minor op het gebied van marketing, het liefst sportmarketing. Wat ik hier zie, zijn veel minoren die een verdieping bieden op wat ik al weet. Terwijl ik graag iets heel nieuws zou leren.’

Makelaardij

Dennis wil graag meer leren over makelaardij. ‘Gewoon uit pure interesse, want op dit moment is het volgens mij verschrikkelijk om makelaar te zijn. Daar is geen droog brood in te verdienen.’ De studenten gaan dus nog even verder zoeken. ‘Ik ga op internet eens opzoeken wat Avans in Breda nog te bieden heeft, en anders ga ik eens buiten de deur kijken, bij andere hogescholen’, zegt Bob. Dat laatste heeft Dennis al gedaan: ‘Aan de HAN start er een leuke minor op het gebied van makelaardij, zag ik laatst. Daar ga ik me waarschijnlijk voor inschrijven. Nijmegen is qua afstand goed te doen.’ [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?