Terug naar overzicht

Help riolering te leggen in Dakar

Van 7 juli tot 22 juli is een groep Avansstudenten werkzaam in Dakar. ‘Op een lap grond van een hectare zetten ze zich in voor een menswaardige woonomgeving’, vertelt Gie Steenput, docent aan de Academie voor Bouw en Infra. ‘In het gebied heerst cholera. De studenten zullen zich daarom voornamelijk bezighouden met de riolering, de infrastructuur en met bouwtechnieken.’ Op dit moment hebben al dertien belangstellenden zich ingeschreven.

Vervolgtraject

In Dakar wordt samengewerkt met studenten uit Senegal. Het is de bedoeling dat zij uiteindelijk het project overnemen. Ook studenten van de TU Eindhoven werken mee. ‘Het project is niet afgelopen na twee weken’, vertelt Steenput. ‘We gaan eerst kijken hoe het loopt en daarna zullen we een vervolgtraject bedenken.’

De dertien studenten die zich al hebben aangemeld komen van de AB&I, maar geïnteresseerden van alle academies zijn welkom. ‘We moeten ook de mensen leren kennen daar, de problemen in kaart brengen en bekijken waar de meeste noden liggen’, zegt Steenput. ‘Bijvoorbeeld studenten van sociale studies zijn daarvoor geschikt.’

Aanmelden

Het project staat helemaal los van de academies en onderwijsprogramma’s, maar je kunt er wel vier vrije studiepunten mee verdienen. Deelname kost 1.100 euro. Donderdag vindt de eerste werkbespreking plaats. Als jij ook graag mee wilt helpen, kun je je nog tot 1 maart aanmelden bij Gie Steenput: gjpl.steenput@avans.nl. Voor meer informatie kun je terecht op de site van het project. [MvdB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?