Terug naar overzicht

Kinderarbeid en schooluitval in Marokko

Leerplicht

Op nog geen vier uur vliegen hiervandaan in Marokko, werken 600.000 kinderen tussen de zeven en veertien jaar. Ze maken souvenirs en kleding, werken als hulp in de huishouding of op het land. Veel kinderen stoppen met school om te kunnen werken. Marokko kent een leerplicht vanaf zevenjarige leeftijd, maar daar is weinig tot geen toezicht op.  

De Nederlandse Algemene Onderwijsvakbond (AOB) werkt samen met Marokkaanse instellingen om de strijd aan te gaan tegen schooluitval in Marokko. Mohammed Mdghari, medewerker bij AOB, zal eerst Marokko als land introduceren en van daaruit de oorzaken van kinderarbeid en schooluitval verklaren. Ook vertelt hij wat wij vanuit Nederland kunnen doen aan dit probleem.  

Studium Generale

De bijeenkomst vindt op donderdag 16 februari vanaf 14.40 uur plaats aan Avans, Hogeschoollaan 1 in Breda, collegezaal HA.401. Aanmelden is niet nodig en voor iedereen toegankelijk.

Traditiegetrouw organiseert ASB in de tweede helft van het studiejaar een Studium Generale-programma. Alle bijeenkomsten benoemen actuele-, sociale-, culturele en maatschappelijke relevante onderwerpen. Deze hebben meestal het karakter van een lezing maar worden ook in andere vormen aangeboden, zoals een workshop, film, theater of een debat. [SD]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?