Terug naar overzicht

Nederlanders meest actieve twitteraars

Semiocast hield in september, oktober en november 2011 bij hoe actief twitteraars wereldwijd waren. Deze organisatie doet vaker onderzoek naar het gebruik van social media. Eenderde van de Nederlandse twitteraars plaatste minstens één bericht tijdens het onderzoek.

Volgers

Opvallend is dat wereldwijd gemiddeld maar 27 procent van de accounts actief is. Volgens Semiocast is dit percentage zo laag doordat de meeste gebruikers op Twitter alleen de berichten van anderen lezen en niet zelf tweeten. Het merendeel is dus alleen volger.

Waar het aan ligt dat Nederlanders het meeste zelf tweeten is niet bekend. De locatie op de wereld kan niet de oorzaak zijn, want  onze oosterburen blijken vooral volgers. Maar 23 procent van de Duitse accounts was actief in de periode dat het onderzoek plaatsvond.

Amerika

Wat betreft het aantal twitteraars loopt Amerika nog altijd ver voorop met 107,7 miljoen accounts. Alleen al in December 2011 werden er zo’n 5,6 miljoen nieuwe Amerikaanse twitteraccounts aangemaakt. Maar die mensen hebben dus blijkbaar wel een stuk minder te melden dan de Nederlanders.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Volg Punt op Twitter. [MvdB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?