Terug naar overzicht

Oud-speechschrijver voor Iran op Avans

Youssef Azghari, docent aan de Academie voor Sociale Studie Breda, heeft Weaver naar Avans gehaald. ‘Het zal gaan over de multiculturele werkomgeving, en over de cultuurverschillen tussen landen’, vertelt hij. ‘Hoe ga je om met andere culturen? Onderwerpen als cultuurshock, de voor- en nadelen van een multiculturele omgeving en het onderhandelen met andere culturen zullen aan bod komen. Maar de onderwerpen van die middag hangen ook af van de vragen uit het publiek. Weaver is iemand die snel kan inspelen op vragen en die niet vastzit aan een praatje.’

American University

In 1970 schreef Weaver speeches voor de Iraanse ambassadeur in Amerika. Daarnaast is hij betrokken geweest bij onderwijsprogramma’s van universiteiten in Teheran, Sri Lanka en Birma. Tegenwoordig is de hoogleraar op verschillende manieren verbonden met de American University, waar hij onder andere het Intercultural Management Institute oprichtte. Hij geeft over de hele wereld trainingen omtrent de multiculturele samenleving. ‘Dit is echt een interessante man en ik ben blij dat hij wil komen’, vertelt Azghari. ‘Hij is dé expert op het gebied van interculturele relaties en intercultureel management.’

De lezing van Weaver is ingepast in het lesprogramma van de training ‘omgaan met diversiteit’, maar iedereen die belangstelling heeft mag komen. Studenten én medewerkers.

Aanmelden

De lezing zal plaatsvinden op maandag 13 februari van 14.00 tot 15.15 uur aan de Hogeschoollaan in Breda. Als je er bij wilt zijn, moet je je hier aanmelden. [MvdB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?