Terug naar overzicht

Prachtvrouw(en) in de gemeenteraad

Donderdag 8 maart is het internationale vrouwendag. De vrouwenemancipatie is een kwestie geweest van een lange politieke strijd die overigens nog niet helemaal gestreden is. Ook in Nederland blijkt het moeilijk om het zogenaamde glazen plafond te doorbreken. Het aandeel vrouwen in Nederland dat economisch zelfstandig is, steeg tussen 2005 en 2009 van 42 procent naar 48 procent. Dit blijkt uit de laatste cijfers van de Emancipatiemotor van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). 

Politieke besluitvorming

Bij de emancipatie speelt politieke besluitvorming een belangrijke rol. ASB wil in het kader van de internationale vrouwendag stilstaan bij de werking van de lokale politiek in Breda. Onder andere Sanne Bijlsma (PvdA), alumni van de academie, en Marianne de Bie (D66) vertellen over ervaringen in de Bredase gemeenteraad. 

Het Studium Generale op 8 maart begint om 14.40 uur en vindt deze keer niet plaats op Avans maar in de raadzaal van Breda, Stadserf 1 aan de Grote Markt. De bijeenkomst is bestemd voor ASB-studenten die deelnemen aan het Studium Generale-programma. Andere belangstellenden kunnen zich aanmelden bij cpr.denbraber@avans.nl of via 076-5250254. [SD]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?