Terug naar overzicht

Vijfde Maaskantlezing over rechtspraak

Elke jaar nodigt de JHS een prominent persoon uit de juridische wereld uit voor de Maaskantlezing. In 2008 vond de rede voor de eerste keer plaats, met als gastspreker toenmalig minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin. Erik van den Emster gaat het deze vijfde editie hebben over ontwikkelingen in de organisatie van de rechtspraak.

Breda en Rotterdam

Van den Emster studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waarna hij in 1983 in de rechtbank Breda tot rechter benoemd werd. In 1989 werd hij benoemd tot vice-president in Breda. In 1998 verkaste hij naar de rechtbank Rotterdam, waarvan hij in 2000 president werd. Sinds 2008 is hij voorzitter van de Raad voor de rechtspraak.

De Maaskantlezing vindt plaats in het JHS-gebouw aan de Meerkoldreef 6 in Tilburg. Vanaf 14.30 uur is de ontvangst en na een korte opening begint Van den Emster om 15.15 uur met zijn lezing. Aansluitend vindt de uitreiking van de eerste JHS Scriptieprijs plaats. [LJ]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Drie finalisten voor JHS Scriptieprijs 08-02-2012

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?