Terug naar overzicht

Vrieskou velt ingang Avans

Hierdoor is zaterdag een serie problemen ontstaan. Water en stoom in het halletje, het verwarmingssysteem liep deels leeg en water liep over de grond door naar de kleine collegezaal. Ook schakelde de verwarming zichzelf uit.

Brandmelding sensoren werden actief en daardoor ging het ventilatiesysteem aan. Doordat de verwarming uitstond en de ventilatie aan, zijn lucht-voorverwarmers kapot gevroren in de B- en C-toren. Deze kapotte lucht-voorverwarmers lekten weer water in leslokalen op de derde verdieping.

Normale start

Afgelopen weekend zijn medewerkers van DIF, schoonmaakbedrijf CSU, en Imtech bezig geweest om de problemen zoveel mogelijk op te lossen en een normale start op maandag mogelijk te maken. Ook is de verwarming in het pand hoger gezet om zoveel mogelijk vocht te verwijderen.

Het is gelukt om het onderwijs normaal te laten doorgaan. Maar het ventilatie systeem in de C- en D-toren is uitgeschakeld. Dit omdat de lucht op dit moment niet voorverwarmd kan worden, hetgeen met deze buiten temperatuur niet mogelijk is. Het is nog onbekend hoelang deze situatie gaat voortduren, vanwege de levertijden van reserveonderdelen. [SD]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?