Terug naar overzicht

Al elf acts op line up War Child-nacht

Deze maand tourt Radio538 met een truck door Nederland om geld in te zamelen voor War Child. In de nacht van zaterdag op zondag draaien de dj’s live vanuit het Grand Café van Avans in Den Bosch. In het naastgelegen Atrium vindt er ondertussen een battle plaats tussen bands, dj’s en zangers. Een jury wijst vervolgens een winnaar aan. Een nummer van die act wordt als beloning live de ether ingeslingerd.

Stevie Wonder

Onder de deelnemers zitten tot nog toe zeven dj’s, drie bands en één zanger met gitarist. Een van de bands die op de planken staan is Indigo Mind. Het viertal schreef vorig jaar de Battle of the Bands op zijn naam en won daarmee een optreden op het HBO Intro Festival in Den Bosch. Het repertoire van de band bevat onder andere een funky cover van Stevie Wonders ‘I Wish’. 

Raadsel

Zo goed als het gaat met de aanmeldingen voor de muziekwedstrijd, zo weinig animo is er van studenten om langs te komen. Slechts een handvol studenten en medewerkers heeft te kennen gegeven zaterdagnacht op Avans te verschijnen. Voor Wendy Debets, betrokken bij de organisatie, is dat een raadsel: ‘Misschien heeft het te maken met het feit dat veel studenten niet zelf uit Den Bosch komen. Ik heb ook al gehoord dat ze pas op het laatste moment willen besluiten of ze komen.'

De dj's van Radio 538 draaien van 0.00 tot en met 6.00 uur vanuit het Grand Café. De battle tussen bands en dj’s begint om 1.00 uur. Vanaf 3.00 uur waagt Robin Leféber, een van de dj's van 538, een poging om de voetjes van de vloer te krijgen in het Atrium. [CT]

Het optreden van Indigo Mind tijdens Battle of the Bands:

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?