Terug naar overzicht

‘Avansstudenten klagen te weinig’

Machielsen, tweedejaarsstudent Small Business en Retail Management, is lid van Avans Hogeschool Medezeggenschapsraad en de studentenvakbonden LSVb en ISO. In Punt07 vertelt hij waarom hij zich sterk maakt voor zijn medestudenten. ‘Het is echt maf wat Zijlstra doet. Hij wil het Nederlandse onderwijs weer aan de top brengen, maar ondertussen wordt studeren alleen maar duurder en wil hij minder investeren. Terwijl investeringen – is dat niet altijd zo – uiteindelijk resultaat opleveren.’

'Domme maatregelen'

Niet alleen Machielsen neemt in de nieuwe krant stelling tegen staatssecretaris Zijlstra ook filosoof en bekende wetenschapper Bas Haring noemt de kabinetsplannen ‘heel dom’. Haring is ervan overtuigd dat de maatregelen die nu genomen worden binnen enkele jaren weer worden teruggedraaid. In het interview pleit hij voor minder procedures en meer autonomie voor de docenten. ‘Zij zouden zich moeten beroepen op hun eigen professionele kunde en op basis daarvan studenten wel of niet laten afstuderen.’

Onderwijsdag 2012

Bas Haring is de keynote speaker tijdens de Avans Onderwijsdag op 12 april in Breda. Een compleet overzicht van de Onderwijsdag en de sprekers vind je terug in Punt07. Zo zal oud-student  Joseph Oubelkas een presentatie geven over de tijd dat hij onterecht in een Marrokaanse gevangenis zat. Lowie van Doninck, docent bij de Academie voor Gezondheidszorg, gaat het geheim ontrafelen van niet-westerse culturen waar mensen veel gemakkelijker honderd jaar worden.

Basketballen op hoog niveau

In de nieuwe krant lees je verder een interview met de Bossche eerstejaarsstudent Civiele Techniek Diede Wieten die bij een Amerikaanse universiteit wil gaan basketballen op een hoger niveau. Ook worden de voor- en nadelen van studeren in het buitenland op een rijtje gezet. ‘Twee jaar in Vlaanderen zijn goedkoper dan één jaar in Nederland’, zegt de Nederlandse Carola van Dam die in Antwerpen studeert.

Punt07 ligt vanaf vandaag overal in de bakken en is hier digitaal te lezen. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?