Terug naar overzicht

Blotebillenjurk Marlies Dekkers op Avans

De blotebillenjurk waarmee Marlies Dekkers cum laude afstudeerde op de kunstacademie St. Joost in Breda hangt tegenwoordig in het Rijksmuseum. Het geeft maar weer eens aan hoe bijzonder het ontwerp van de lingeriekoningin is. Avans wist het kunstobject ook te strikken voor de expositie. Het is één van de in totaal tweeëntwintig sokkels die zijn te bewonderen.

Prinses Màxima

Andere items zijn de door studenten Mechatronica ontworpen Robofridge, beeldmateriaal van alle Koninklijke bezoeken aan Avans (lees: van Koning Willem I tot Prinses Màxima), de mysteriën van de schilderijen in de Bossche Bestuurskamer en een toelatingsexamen van de kweekschool uit 1909. Bezoekers mogen dit examen zelf ook proberen te halen door antwoord te geven op vragen als ‘Welke gebeurtenis vond er plaats in 1747?’ en ‘Wat betekent het gezegde iets blauw blauw laten?’

Alle Avanssteden

De expositie bevindt zich op de begane grond van de verlengde C-lob in Den Bosch. Tot en met 5 april opent de tentoonstelling elke dag tussen 11.00 en 15.00 uur haar deuren.

Studenten en medewerkers uit Tilburg en Breda hoeven hier overigens niet speciaal voor naar Den Bosch af te reizen. De tentoonstelling toert langs alle Avanssteden. Na drie weken Den Bosch staat de expositie vanaf 9 april op de eerste verdieping in Tilburg. Op 1 mei arriveert het hele circus in de serre op de Hogeschoollaan in Breda, waar het tot 25 mei is te zien. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?