Terug naar overzicht

Brand Moerdijk als lesstof

 

Tijdens het college worden studenten en ambtenaren onder andere bijgepraat over de evaluaties van de incidenten in Moerdijk en Alphen aan de Rijn. Welke lessen kunnen hieruit worden getrokken? Maar ook nieuwe ontwikkelingen in de wetgeving komen aan bod. Daarnaast wordt er gekeken naar informatievoorzieningen als NL Alert, waarbij de overheid mensen per sms waarschuwt voor een ramp.

Afghanistan

Het college wordt verzorgd door het Nederlandse Instituut Fysieke Veiligheid (NIFV). Sprekers zijn Frank Cools en Wouter Jong. Eerstgenoemde was in het verleden onder andere betrokken bij de planning van Navo-missies in Afghanistan. Wouter Jong adviseert burgemeesters tijdens crisissituaties en schreef verschillende boeken over crisisbeheersing.

De opleiding Integrale Veiligheid fungeert als gastheer. Het college vindt tussen 18.30 en 21.30 uur plaats in C006 op Avans in Den Bosch. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?