Terug naar overzicht

Comazuiper betaalt onkosten

Miljoenen

De bestuursvoorzitter van het Medisch Spectrum Twente in Enschede noemt het absurd dat de gemeenschap opdraait voor de kosten van ziekenhuisopnames van comazuipers. ‘Dat varieert van een paar honderd tot een paar duizend euro per opname. Als je dat voor Nederland maximaliseert, kom je uit op miljoenen’, ligt hij toe aan de NOS.

Agressie

Het aantal comazuipers stijgt al jaren. In 2008 werden er 337 jongeren met acute alcoholvergiftiging opgenomen in het ziekenhuis. In 2010 was dat aantal gestegen tot 684. De dronken jongeren zijn dan ook vaak agressief.

Kingma: ‘Ze gaan met elkaar op de vuist en gooien met van alles, waardoor de beveiliging moet worden ingeschakeld. Het is al slecht dat je als jongere je hersenen beschadigt door je ieder keer maar vol te gooien, maar daar komt bij dat het enorme kosten veroorzaakt.’ Die als het aan Kingma ligt dus op de comazuiper worden verhaald. [SD]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?