Terug naar overzicht

Derde prijs voor Bouwkundestudenten

De projectgroep verdiepte zich in de problematiek rondom naoorlogse portiekflats voor de minor ‘Bestaande bouw’, die de vier studenten volgen aan de opleiding Bouwkunde in Tilburg. ‘We hebben hiervoor een casusgebouw toegewezen gekregen’, legt Maurice uit. ‘Deze stond in de wijk Boschveld in Den Bosch. Wij hebben laten zien dat dit soort flatgebouwen nu weliswaar afgeschreven zijn, maar dat ze weer prima meekunnen wanneer we ze upgraden.’

Publicatie in vakblad

De vier Bouwkundestudenten bedachten een renovatieplan waarin duurzaamheid, innovatie en de belangen van alle partijen (bewoners, woningcorporatie, gemeente) samenkomen. Als prijs wordt het ontwerpplan van de vier Bouwkundestudenten binnenkort gepubliceerd in een vakblad.

Bij de dertien genomineerden voor de Hollands Ontwerp Award zaten vier teams met één of meerdere Avansstudenten erin. Het team van Kevin, Maurice, Bjorn en Jelle is als enige in de prijzen gevallen. De eerste en de tweede prijs gingen naar afstudeerders van de Technische Universiteit Eindhoven. Maurice: ‘We hebben laten zien dat de hbo’ers ook zeker meetellen.’

De Hollands Ontwerp Award werd dit jaar voor de derde keer uitgereikt. De prijs is in het leven geroepen om innovatie in bestaande bouw te stimuleren. Het thema van dit jaar was ‘kringloopdenken’. De winnaars werden gekozen tijdens de Renovatiebeurs, vorige week in de Brabanthallen in Den Bosch. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?