Terug naar overzicht

Drukke protestweek voor Avansstudent

Machielsen fietste afgelopen woensdag met zo’n vijftig andere studenten van de Vrije Universiteit in Amsterdam naar Den Haag om daar 40.000 protestbrieven van studenten af te leveren. Gisteren was hij bij een demonstratie in Amsterdam.

Gratis reizen

‘Wie meer dan een jaar studievertraging oploopt, mag niet meer gratis reizen. Tel daarbij op de langstudeerboete en de plannen om de studiefinanciering voor studenten in de masterfase om te zetten in een lening’,  zegt Machielsen vandaag in BN DeStem.

‘Studenten die langer studeren, doordat ze bijvoorbeeld een moeilijke bètarichting volgen, zich verdiepen via een tweede master of doorstromen van het HBO naar de universiteit, worden daardoor dubbel gepakt. Dit zijn bezuinigingen zonder visie, die de kwaliteit en de toegankelijkheid van het onderwijs verslechteren.’

Interview

Een groot interview met Machielsen, die lid is van de studentenvakbonden LSVb en ISO en de Avans Hogeschool Medezeggenschapsraad, kun je lezen in Punt07. Die krant ligt nu overal in de bakken en is hier digitaal te vinden. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?