Terug naar overzicht

Geen stemmen, toch in deelraad

Volgens de regels moeten kandidaten minimaal vijf stemmen halen, willen ze kans maken op een zetel in de deelraad.  De verkiezingscommissie heeft het dagelijks bestuur van de Avans Hogeschool Medezegenschapsraad geadviseerd de toepassing van art. 42 lid 2 van het AMR-reglement nietig te verklaren. Dat betekent dat de kandidaten met minder dan vijf stemmen, toch  plaats mogen nemen in de academie- of dienstraad.

Te weinig leden

‘Uitsluiting van de kandidaten zonder vijf stemmen zou niet goed zijn voor de medezeggenschap bij Avans, veel raden zouden dan met te weinig leden zitten’, meldt het Bureau Medezeggenschapszaken.

Een dienstraad bestaat uit minimaal vier en maximaal zes leden. Een academieraad bestaat uit acht leden, bij meer dan zevenhonderd studenten. Als er sprake is van bilocatie en mede daardoor van hoge complexiteit bestaat de raad uit tien leden.

Verkiezingsuitslag

In totaal zijn er 1.827 stemmen uitgebracht. Hier kun je de opkomst per academie en dienst zien. Hier vind je de uitslagen. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?