Terug naar overzicht

Meer Nederlandse studenten naar Belgie

De belangstelling voor een studie in België groeit gestaag. Eerder deze maand maakte het tijdschrift Transfer van internationaliseringsorganisatie Nuffic bekend dat het totale aantal Nederlanders dat staat ingeschreven bij Vlaamse universiteiten dit collegejaar is gegroeid van 5.257 naar 6.088. Het waren voorlopige cijfers, waarin ook de Nederlanders zijn meegenomen die zonder studiefinanciering in Vlaanderen studeren.

Verenigde Staten

De Volkskrant meldde ook dat het aantal Nederlandse studenten met stufi in de Verenigde Staten van ruim 1.600 naar ongeveer 2.700 is gestegen, maar die aantallen kloppen niet. Navraag bij de Dienst Uitvoering Onderwijs leert dat er afgelopen december 343 studenten in de VS verbleven, tegen 335 eind 2010.

In Punt07 kun je alles lezen over de voor- en tegens van studeren in het buitenland. ‘Twee jaar in Vlaanderen zijn goedkoper dan één jaar in Nederland’, zegt de Nederlandse Carola van Dam die in Antwerpen studeert. Punt07 ligt nu overal in de bakken en is hier digitaal te vinden. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?