Terug naar overzicht

Nog meer Associate degree-opleidingen

Gisteren presenteerden werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland een lijst met ruim twintig Ad-opleidingen waaraan het bedrijfsleven behoefte heeft. Ze zijn enthousiast over de Ad en constateren dat werknemers met zo’n graad op hbo-niveau functioneren. De werkgevers vragen onder meer om opleidingen tot supermarktmanager, interieuradviseur en applicatieontwikkelaar.

Arbeidsmarktpotentie

Een andere opleiding met arbeidsmarktpotentie is die van huidspecialist. Die zou het gat tussen de mbo-opleiding schoonheidsspecialist en de vierjarige hbo-opleiding huidtherapie kunnen dichten.

De private opleiders, verenigd in de NRTO, lieten de staatssecretaris al eerder weten dat ze minstens vijftig Ad-opleidingen willen verzorgen. Dat legden ze ook vast in het hoofdlijnenakkoord dat ze met hem sloten. VNO-NCW en MKB-Nederland juichen dit toe en verwachten dat de private aanbieders meer maatwerk kunnen bieden.

15 procent

Er zijn nu meer dan 140 Ad-opleidingen. Als het aan staatssecretaris Zijlstra ligt, volgt in 2020 15 procent van de hbo-studenten zo’n programma. Vorig jaar was dat nog één procent.

Avans biedt de volgende Associate degrees aan: Accountancy, Marketing Management, Management in de Zorg en Chemische Technologie in Breda, Small Business en Retail Management, Human Resource Management, Bedrijfskunde, Informatica en Financiële Dienstverlening in Den Bosch en Bouwtechnische Bedrijfskunde in Tilburg. [AR, MdV/HOP]

Zie ook het eerder verschenen bericht:

Grootse toekomst voor Associate degree 23-02-2012

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?