Terug naar overzicht

Ontwerp een geniale productverpakking

Vroeger was een verpakking slechts een doosje of papiertje. Tegenwoordig wordt het bedacht om mensen aan te trekken. De verpakking geeft meerwaarde aan een product en is zelf een belevenis. Bij It’s a Wrap! onderzoekt de culturele instelling KOP de kracht van de verpakking.

Opdracht

De opdracht van de wedstrijd luidt: ontwerp een product waarbij de verpakking onderdeel is van het product. Dit kan bijvoorbeeld zijn op het gebied van eten & drinken, mode, interieur en kleding. Om mee te doen kun je hier een foto van het ontwerp uploaden. Inzenden kan tot en met 13 april.

Als alle ontwerpen binnen zijn, selecteert KOP een aantal genomineerden, waarvan de prototypes van 30 maart tot en met 27 mei gepresenteerd worden in een expositie. Op de expositie van It’s a Wrap! is ook werk te zien van oud-studenten AKV|St. Joost in Breda Foekje Fleur van Duin en Simon Kentgens .

Prijzen

De prijswinnaars worden op 18 mei bekendgemaakt. De vak- en publieksjury kiezen twee winnende ontwerpen, waarvan de winnaar van de vakjuryprijs een productie ter waarde van 1.000 euro ontvangt. De winnaar van de publieksprijs krijgt een productie ter waarde van 500 euro. [JP]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?