Terug naar overzicht

Studenten feesten onbewust alcoholvrij

Het feest was een test van de Vlaamse Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen:  in hoeverre is sfeer afhankelijk van het alcoholpromillage?

Superdagje?

Bijna niemand van de studenten had iets in de gaten, aldus de iniator van het feest Thomas Devroe in de Belgische krant Het Nieuwsblad. ‘Een paar veeldrinkers vonden het wel bizar dat ze niets gewaar werden, maar ze schreven het dan maar toe aan een superdagje.’ Ook het feest had weinig te lijden onder het gebrek aan alcohol: ‘Er werd gedanst en gelachen, alleen was er niemand zat.’

Of het experiment veel indruk op de studenten heeft gemaakt valt  te betwijfelen. Devroe: ‘Toen we om twaalf uur de waarheid vertelden, heeft niemand nog zo’n glas gedronken. De vooroordelen die er bestaan over alcoholvrij bier, krijg je niet met één zo’n avond de wereld uit.’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?