Terug naar overzicht

Terraza: puntjes moeten nog op de i

Al in de eerste weken werd het nodige aangepast in het Terrazagebouw. Zo zijn de klapstoeltjes die in sommige collegezalen werden gebruikt verleden tijd. ‘Dat was een en al ellende’, zegt docent Ap Gootjes. ‘De huidige vaste opstelling is een hele verbetering.’ Ook de nieuwe inrichting in de kantine bevalt hem. ‘Eerst stonden er rijen met tafels die deden denken aan Beierse bierfeesten. Dat is veranderd in eilandjes met tafels, dat zit veel prettiger.’

Lange lokalen

Kritiek is er wel nog altijd op de lange, smalle lokalen die het Terrazagebouw hier en daar herbergt. Veel docenten geven er niet graag les omdat het smartboard in het midden van de lange zijde hangt. Studenten zitten daardoor niet alleen recht voor de docent, maar ook links en rechts. Docent Madeleine Broks: ‘Wanneer je iets aan het uitleggen bent, moet je continu heen en weer kijken. Alsof je naar een tenniswedstrijd zit te kijken.’

Volgens adjunct-directeur Andre Nicolasen is het alternatief een stuk minder aantrekkelijk: ‘Als deze lokalen dezelfde opstelling hadden als een normaal lokaal, dan heb je helemaal achterin de klas nog studenten zitten. Omdat ze zo ver weg zitten, kunnen ze het verhaal van de docent helemaal niet volgen. Natuurlijk is dit geen ideale opstelling, maar het is denk ik vooral een kwestie van wennen.’

Slagboom

Het was enkele studenten verder opgevallen dat de slagboom voor het parkeerterrein altijd omhoog staat. Ook studenten kunnen daardoor hun auto achter het gebouw zetten. Volgens Gootjes heeft dat overigens nog niet tot problemen geleid: ‘Er is altijd voldoende parkeerruimte, zelfs op de topdagen.’

Het omhoog staan van de slagboom heeft volgens de directie simpelweg te maken met het niet werken van de intercom. Dat betekent overigens niet dat studenten straks per definitie van het parkeerterrein worden geweerd, zegt directeur Tonnie Huibers: ‘We kijken het nu even aan. Het is voor ons heel moeilijk om in te schatten hoeveel studenten er met de auto komen. Mocht het zover komen dat medewerkers hier straks niet meer kunnen parkeren, dan kan de slagboom alsnog omlaag.’ [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?