Terug naar overzicht

Wii’s en wasmachines in de T-Hal

‘Ze komen er zo aan, ga allemaal klaarstaan’, roept één van de studenten bij de ingang van de T-Hal. Ondertussen zijn andere studenten nog druk bezig met de spullen binnen te testen. Op Avans is het tegenwoordig mogelijk om een spelletje te spelen met een elektrische dobbelsteen. ‘Met die dobbelsteen moet je oppassen. Het exemplaar dat ik heb gemaakt is niet helemaal gelukt, hij gooit soms zeven’, zegt eerstejaarsstudent Elektrotechniek Barry de Bruin.

Uitdaging

Volgens Marja Kamsma, lid van het College van Bestuur, is bouwen in deze tijd een hele uitdaging. Ruimtes moeten veel licht, lucht en ruimte hebben. Ook moet het voldoen aan alle eisen van duurzaamheid. De medewerkers zijn dan ook erg trots op het resultaat.

Tijdens de rondleiding is er veel te zien. Zo staat tweedejaars Informaticastudent Peter Heesbeen klaar met een laptop en controllers van de Wii. Hij laat zien dat het mogelijk is om zonder het apparaat Wii-spelletjes te spelen. Met behulp van codes en een Bluetooth worden signalen omgezet, waardoor de Wii-kast helemaal niet nodig is. De toeschouwers lijken het ingewikkeld te vinden. ‘Het is ook moeilijk, maar in principe kan iedereen het leren. Je hebt er alleen een laptop, controllers, codes en de nodige kennis voor nodig’, zegt Peter.

Slimme wasmachine

Ook bijzonder in de T-Hal is de Automated Laundry Machine (ALM), een slimme wasmachine. De wasmachine kan zelf de was sorteren op materiaal en kleur. Ook kiest de ALM zelf het wasprogramma uit. Hij is misschien nog wel erg groot, maar toch de droom van veel huisvrouwen. De machine is bedacht door studenten Werktuigbouwkunde met de afstudeerrichting Industriële Automatisering. [JP]

Meer foto’s op de Facebook-pagina van Punt.

Meer over Rent a Talent en Avans200 in Punt07, nu in de bakken!

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?