Terug naar overzicht

ASB bezoekt woonwerkgemeenschap

Kringloopwinkels

Emmaus is vooral bekend om hun kringloopwinkels, die bij elke groep de bron van inkomsten zijn. Vrijwilligers houden deze winkels draaiende en bewoners – waaronder ook idealisten  – kunnen er werkervaring opdoen.

Iedereen binnen de woonwerkgemeenschap heeft een eigen plaats in de groep en een taak die bij hem of haar past. Bij de meeste groepen blijft er geld over, waardoor ze in staat zijn steun te geven aan projecten op het gebied van armoedebestrijding in binnen- en buitenland.

Woningnood

Nederland telt op dit moment negen Emmaus woonwerkgemeenschappen. De grondlegger is de Franse priester Abbé Pierre, die vanwege de grote woningnood na de Tweede Wereldoorlog de eerste groep in Parijs oprichtte.

De Studium Generale-bijeenkomst op 19 april is vanwege beperkte ruimte alleen toegankelijk voor studenten die het programma volgen. ASB-studenten kunnen voor meer informatie contact opnemen met Hans Pekaar via jj.pekaar@avans.nl. [SD]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?