Terug naar overzicht

Avansband grijpt naast winst Kunstbende

The Naked Sweat Drips had zich eerder nog glansrijk door de regionale en provinciale voorrondes heen geworsteld. Als vertegenwoordiger van Brabant legde ze het afgelopen zondag tijdens de finale van Kunstbende in de Melkweg in Amsterdam echter af tegen de hun Limburgse concurrent. In de jaarlijkse kunstwedstrijd voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar waren er verder prijzen te verdienen in de categorieën: dj, theater & performance, film & animatie, fashion, dans, expo en taal.

Beetje goed

‘We hadden na het optreden een supergoed gevoel’, vertelt zanger Stefan Kollee op de lokale radiozender Blos RTV. ‘Maar helaas deden er nog twaalf andere bands mee aan de wedstrijd.’ En over de uiteindelijke winnaars uit het nabijgelegen Limburg: ‘Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar ze waren wel een beetje goed.’

Bandwedstrijd

Komende zondag kunnen de zes bandleden hun kater van de verloren finale wegspoelen tijdens een bandwedstrijd in Vierlingsbeek. Onder de rook van Boxmeer neemt The Naked Sweat Drips het op tegen vier andere bands tijdens Op Ut Tuffelke. De winnaar van de battle verdient een plek op het popfestival Op De Tôffel dat 24 juni in het dorp plaatsvindt. [CT]

The Naked Sweat Drips op Kunstbende 2012

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?