Terug naar overzicht

Bijna niemand meer braaf

Corruptie
De presentatie van Kolthoff tijdens de Academielezing gaat over niet-integer gedrag in en door organisaties; van intimidatie en pesten tot corruptie en het schenden van mensenrechten. Kolthoff gaat in op verklaringen van dergelijk gedrag door een aantal experimenten uit de sociale psychologie nader te belichten en hij bespreekt historische studies over met name oorlogssituaties.

Ethische dilemma’s
Vertoon je in iedere denkbare situatie integer gedrag of zijn er ook momenten waarop je twijfelt en minder sterk in je schoenen staat? Verschillende (herkenbare) ethische dilemma’s komen ter discussie, het publiek zal om hun persoonlijke ervaringen en meningen worden gevraagd. Volgens de lector moet je wel heel sterk in je schoenen staan om niet mee te doen aan niet-integer gedrag.

De Academielezing op woensdagavond 25 april, van 19.30 tot 21.00 uur aan de Hogeschoollaan in Breda, is voor iedereen toegankelijk. Aanmelden kan hier. [SD]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?